Nieuws

Zaterdag 24 juni 2023

 

Marianne heeft ons beide ingeschreven voor de congres van de NVLE en op 24 juni gaan we dan enigszins in spanning naar Utrecht. Spanning omdat we nog niet eerder op zo’n congres zijn geweest en spanning over wat kan je verwachten. De ontvangst met koffie en iets erbij was een fijn welkom. We bezochten even een stand en meteen werden we herkend, mijn hoofd had in het magazine gestaan. Jannie schudde ons de hand en dat zorgde voor en stuk ontspanning. Een kort praatje over mijn tocht en hoe zij, als Lupus Charity Walk voorbij was, zich ging concentreren hoe ik bij mijn tocht en inzameling geholpen kan worden. Er stond ook een stand met kleding waarin zilverdraad was verwerkt die voor warmtebehoud kan zorgen op je  lijf.
Ook daar werden we warm ontvangen en geholpen. Ik wilde eens weten of met deze kleding in de winter kan worden doorgefietst. Ik moet namelijk veel kilometers maken wil ik mijn tocht tot een goed einde kunnen brengen. Ik ga nog weer eens met de goede man praten om te kijken wat hij voor mij kan betekenen. Sonja, die ons geïnterviewd had, spraken we ook nog even en ook zij gaat ons helpen om bekendheid te geven aan de NVLE, door magneetborden te laten maken die mijn vrouw op de camper wil plaatsen om de aandacht op onze tocht te vestigen.
Het congres startte met enkele lezingen van een longarts en een professor in maag, darm en lever onderzoeken. Beide leerzaam en beiden zo enthousiast dat ze de tijd die ze hadden uit het oog waren verloren. Na een middagpauze gingen wij naar een workshop Mindfulness, waar we enkele oefeningen deden om een beetje het gevoel van de cursus te kunnen krijgen. Als laatste volgden we de kook- en proefworkshop waar we enkele voorbeelden van lekker en gezond eten voorgeschoteld kregen. Na een gezamenlijke afsluiting gingen we huiswaarts een aangename en indrukwekkende ervaring rijker.

Dinsdag 11-juli-2023

Na een korte ontmoeting op het congres van de NVLE werden Marianne en ik uitgenodigd voor een gesprek over sponsering door Skafit in Renswoude. 

Een echte specialist op het gebied van hulpmiddelen voor het verwarmen van handen en voeten. De focus ligt hierbij op een assortiment met zilvergaren producten dat zich richt op de warmte regulering en warmte reflectie die de behandeling en verzorging van klachten aan handen en voeten beogen. Op het congres werd vooral de Sclerodermie besproken en ik zag mensen met die vreselijke ziekte informeren naar de producten van Skafit. Ik was nieuwsgierig of dit voor mij iets was om 's winters door te kunnen fietsen. En zo werd het balletje aan het rollen gebracht.

Na een gezellig informatief gesprek werden enkele voorbeelden van de hulpmiddelen getoond. Ik probeerde de handschoenen en had binnen enkele minuten het gevoel dat mijn handen warmer werden. Ik mag ze voor de koudere dagen gaan uitproberen en daar geef ik zeker nog wat informatie over terug.

Donderdag 4-november-2023

Vandaag heb ik de kleding van Skafit tijdens een regenbui en lage temperatuur mogen uitproberen. Het T-shirt met zilverdraad zat erg prettig om het lijf en de koude regendruppels hadden weinig invloed op de temperatuur van mijn bovenlichaam. Vandaag zo'n 107 km gereden en ik heb het niet koud gehad en vreselijk zitten zweten. Toen ik ging douchen vergat ik het shirt bijna uit te trekken, zo lekker zat het. Er gaat nog meer volgen want de temperatuur gaat nog verder dalen.

Vrijdag 10-november-2023

Op deze sombere regenachtige dag ga ik toch op de fiets naar Hengelo (O). Na een stevig ontbijt trek ik mijn onderkleding van Skafit en sokken aan om op deze gure dag toch warm te kunnen blijven. De wind kwam uit het zuidoosten, dus ik had die een heel groot stuk van de weg in de rug. Dat betekent dat ik een lekker gangetje van zo’n 25km/uur kon halen. Ik was wat later vertrokken en kwam om 12:30 uur in Ruurlo aan. Daar moest ik bij de Luifel de inwendige mens nog eens vullen om dat op dit tempo fietsen toch veel energie vreet. Daarna door naar Hengelo. Bij Neede vonden de hemelgoden het nodig om eens te laten zien wat ze in huis hadden. Gelukkig kwam een bushokje redding brengen en na een paar minuten kon ik weer verder. Na kwart over drie kwam ik in Hengelo aan een kwartier eerder dan ik dacht. Een beetje vochtig van het weer, maar wel warm door de onderkleding die ook nu weer goed voor mij zorgde.

.

Donderdag 29-november-2023

Ik ben wat laat met inschrijven maar vanavond weer naar mij BPM training. Een dagje Tilburg bij mijn vader, ook dat hoort erbij.

Vlak voordat ik naar huis rij krijg ik een WhatsAppje, sportschool gaat sluiten check je mail.

Het is of ik een klap in min gezicht krijg. Wat? Hoe dan? 

En nu... ik weet het even niet meer.

CardioFitness is er niet meer. Goed balen. Morgen ga ik ... o nee morgen moet ik in Aalsmeer zijn. Ben ik laat thuis.

 

Zo jammer, nu kan ik geen bemoediging uitspreken, geen dank uitspreken, dan doe ik het hier.

 

Beste mensen, trainers mede sporters bedankt dat we samen aan mijn conditie en fitheid hebben kunnen bouwen.

Ik moet op zoek naar voortgang op een andere plaats.

Over 6 maanden fiets ik naar het noorden.

 

Mensen het gaat jullie goed, tot ziens.

1-december-2023

Vandaag begint bij Jumbo, op het Eilandplein, een actie om statiegeldflessen te doneren aan de NVLE.

Zie ook de foto.

31-januari-2024

Na lange stilte eindelijk weer eens een update. Er is ook een hele tijd niet veel bijzonders gebeurt.

De sportschool was failliet gegaan en inmiddels een andere sportschool gevonden. Zoals is te verwachten gaat het daar allemaal anders dan wat ik gewend was. Spinning is een heel andere manier van trainen dan RPM. Na een aantal keren mee te hebben gedaan heb ik besloten om op andere uren zelf te gaan trainen op de RPM-manier. Na zo'n uurtje ben ik ook helemaal stuk en krijg ik thuis een flinke shake om te herstellen.

Trouwens op 2 december 2023 voor het laatste dat jaar buiten getraind. Met goed weer weg gereden, zonnetje in de nek, en met regen terugkomen. Toch zo'n 38 km gedaan. Dit jaar 25 januari de draad weer voorzichtig opgepakt met 48 km. Dat was tegen het eind flink afzien, ondanks de kleding van Skafit, vanwege de wind en de, achter de wolken verdwenen zon.

Tussentijds zijn we ook nog bezig geweest met het Duivens Nieuwsblad om bekendheid te geven aan mijn tocht en de NVLE. Ook de Gelderlander heeft nu een artikel geplaatst. Ik heb 10 overnachtingen in Zweden gekregen na een oproep door Marianne via FB van de 15 aanmeldingen.

Door donatie en sponsoring is het bedrag al aardig opgelopen, zie ook de sponsorpagina. Nu hopen dat het droog blijft, (ik ben namelijk van suiker) zodat de trainingen buiten weer door kunnen. Een regenpak staat nog op de planning. 

En dan ben ik vandaag op verzoek van het thuisfront een sportkeuring ondergaan. Fysiek zijn er geen belemmeringen om deze tocht aan te gaan.

Vandaag stopt de Jumbo statiegelddonatie actie, dank dat deze mogelijkheid er was.

16 februari 2024

Vandaag komen wij bij van een droevige dag. We hebben gisteren afscheid moeten nemen van Godis, onze 4 potige huisgenoot. Het was een super lieve en gezellige hond, ons maatje in goede en mindere tijden. Ook een harde dobber voor Marianne, Godis zou namelijk mee naar de Noordkaap, als reisgezel in de camper. Het is slikken en tranen vergieten maar voor Godis was dit het beste en dan gelden alle ander zaken niet meer.

6 maart 2024

Gisteren kwam de post met de kleding. Nieuwsgierig hoe onze 3D ontwerpen er uit zijn komen te zien. O wat is dit mooi geworden. Trots op het ontwerp en blij met hoe het eruit is komen te zien. John fietst er graag in maar is geen showmodel. John gaat er vandaag gelijk een tocht in maken en richting Veenendaal en Renswoude.  Foto's door Marianne gemaakt.

17 april 2024

Op maandag 22 april krijg ik een interview door RTV Connect.

Kijk op de samenleving heet het programma en start om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur.

Het interview is tussen ca. 19.10 en 19.35 uur.

Heb je interesse stem dan af op RTV Connect.

Frequenties:

Ziggo: Kanaal 915 | CI+: Kanaal 1358
Odido: Kanaal 2081
KPN: Kanaal 1019

Online: Live Radio | RTV Connect

Of luister via, TuneIn of radioNED.

 

TV

Ziggo: Kanaal 41 | CI+: Kanaal 327
Odido: Kanaal 724
KPN: Kanaal 1319
Fiber.nl: Kanaal 3021 | DVB-C Kanaal 62+ (800,25 MHz)